Home Contact
Home Articole SISTEMUL DE INCALZIRE IN REGIM DE VARA

SISTEMUL DE INCALZIRE IN REGIM DE VARA


Un sistem de încălzire în regim de vară economisește energie și costuri
Opriți sistemul de încălzire pe timp de vară sau îl lăsați pornit? O întrebare valabilă, deoarece încălzirea încăperilor nu este de obicei necesară la temperaturi de vară. Cu toate acestea, dacă apa caldă menajeră este încălzită prin intermediul sistemului de încălzire centrală, acest lucru ar duce la o pierdere de confort. Dacă opriți încălzirea pe timp de vară, din capul de duș și din robinet va ieși doar apă rece. În acest caz, se recomandă să setați sistemul de încălzire pe modul de vară. Generatorul de căldură funcționează atunci doar pentru a produce apă caldă menajeră. Acest lucru economisește energie și reduce în același timp costurile de încălzire. În următorul ghid, veți descoperi ce trebuie să aveți în vedere atunci când schimbați sistemul de încălzire pe timp de vară și ce alternative există pentru încălzirea apei calde menajere.

De aceea, modul de vară al sistemului de încălzire are sens
Încălzirea încăperilor și asigurarea alimentării cu apă caldă menajeră necesită energie. Prețul pentru aceasta se reflectă în costurile combustibilului. Cu cât se consumă mai multă energie, cu atât aceste costuri sunt mai mari. În special în cazul combustibililor fosili, cererea mare de energie este asociată și cu emisiile. Acest lucru se datorează faptului că la arderea gazului și a petrolului se elibereazăCO2. Dacă vă setați sistemul de încălzire convențional pe modul de vară, puteți nu numai să economisiți costuri, ci și să reduceți emisiile deCO2. Întrucât lunile de vară sunt oricum călduroase, acest lucru nici măcar nu este asociat cu un confort mai puțin ridicat.

Momentul ales depinde de vreme
Nu există o regulă generală cu privire la momentul în care ar trebui să comutați sistemul de încălzire pe modul vară. Condițiile meteorologice sunt cel mai important factor. Cu toate acestea, sezonul obișnuit de încălzire în chirii este un bun punct de plecare. Acesta începe la 1 octombrie și se încheie la 30 aprilie. În consecință, începutul lunii mai este un moment bun pentru a verifica dacă funcționarea limitată a sistemului de încălzire este suficientă.

Aboneaza-te la newsletter

Te rugam sa ne spui numele tau
Te rugam sa ne lasi adresa de email