Home Contact
Home Articole PANOURI FOTOVOLTAICE - CUM POTI BENEFICIA DE ENERGIA SOLARA ?

PANOURI FOTOVOLTAICE - CUM POTI BENEFICIA DE ENERGIA SOLARA ?


Panourile fotovoltaice sunt echipamente electronice foarte avansate din punct de vedere al functionalitatii si al procesului de fabricatie.

Sunt o modalitate excelenta de a economisi bani, in timp ce protejezi planeta de emisiile de carbon. Energia Soarelui este o resursa gratuita, inepuizabila, pe care natura ne-o pune la dispozitie. Cu ajutorul panourilor fotovoltaice, razele solare sunt transformate in energie electrica. 

Eficienta panourilor fotovoltaice este determinata de multipli factori. Ales si montat incorect, sistemul de panouri fotovoltaice nu va putea produce potentialul maxim de energie. Asadar, marea decizie trebuie analizata si stabilita impreuna cu o echipa de profesionisti pentru a te bucura la capacitate maxima de cea mai eficienta sursa de energie regenerabila a momentului.

                                                                                                  1.                                                               2.                                                                   3.

 

      1. Panouri fotovoltaice Monocristaline:

Reprezinta cea mai buna opţiune dacă spaţiul disponibil pentru montaj este limitat, capacitatea instalata fiind mai mare cu 3-4 % decât în cazul utilizării panourilor fotovoltaice policristaline şi cu 10% mai mare decât în cazul utilizării panourilor fotovoltaice amorfe.

      2. Panouri solare Policristaline:

Sunt cele mai utilizate ca urmare a preţului mai scăzut şi a performantelor similare panourilor fotovoltaice monocristaline desi randamentul lor este usor mai scazut decat cel al panourilor fotovoltaice monocristaline
Panourile fotovoltaice policristaline sunt realizate într-o diversitate mare de puteri de ieşire. Celulele din siliciu policristalin sunt alcătuite din atomi de siliciu care nu sunt orientaţi uniform şi formează mai multe cristale spre deosebire de cele din siliciu monocristalin unde siliciul cristalizează uniform într-o structura cristalina unica. Ca urmare a acestui fapt celulele de siliciu policristalin au suprafaţa şi culoarea neuniforme.
Tehnologia de fabricaţie a panourile fotovoltaice policristaline a fost îmbunătăţita continuu astfel incit eficienta acestora este astăzi aproximativ egala cu cea a panourilor fotovoltaice monocristaline standard. Garanţia pentru o putere de ieşire mai mare de 80% din valoarea puterii iniţiale este minimum 25 de ani.
Daca nu aveţi limitări de spaţiu, panourile fotovoltaice policristaline sunt cea mai buna soluţie pentru toate tipurile de aplicaţii: putere mica, medie şi mare,oferă performante aproximativ egale cu ale panourilor monocristaline, au un cost mai scăzut şi cea mai mare arie de răspândire.

      3. Panouri fotovoltaice Amorfe:

Sunt de generaţie noua si mai putin folosite decat cele cu celule din siliciu cristalin. Procesul de producţie al celulelor presupune depunerea unor straturi succesive de material semiconductor avand grosimea de ordinul nanometrilor ce reduce astfel cantitatea de material necesar la fabricare şi implicit costul celulelor cu aproximativ 30%.
Insa randamentul panourilor fotovoltaice amorfe este deocamdată mai scăzut decât al celor cu celule din siliciu cristalin, variind intre circa 7% pentru panourile cu siliciu amorf şi 13% pentru panourile cu celule CIS/CIGS.

 

! Pentru un calcul concret și cât mai aproape de realitate, înainte de instalarea panourilor, trebuie analizate toate aspectele care impactează eficiența panourilor fotovoltaice: regiunea în care este imobilul, modul de amplasare al imobilului în raport cu soarele, unghiul de înclinare al acoperișului și temperatura de afară. 

Incurajăm oamenii să apeleze la o firmă specializată în instalarea panourilor fotovoltaice care țin cont de particularitățile fiecărei locuințe, capabilă să ofere soluții optime care să conducă la maximizarea eficienței sistemului de panouri fotovoltaice, indiferent de condiții.

 

5 factori care scad eficiența panourilor fotovoltaice

• Umbrirea panourilor fotovoltaice

• Orientarea panourilor fotovoltaice

• Unghiul de inclinare al panourilor fotovoltaice

• Regiunea in care sunt montate panourile fotovoltaice

• Temperatura la care functioneaza panourile fotovoltaice

Aboneaza-te la newsletter

Te rugam sa ne spui numele tau
Te rugam sa ne lasi adresa de email