Home Contact
Home Articole AquaTermica Compact – o gamă de boilere cu pompă de căldură care asigură până la 75% economie la energie

AquaTermica Compact – o gamă de boilere cu pompă de căldură care asigură până la 75% economie la energie


ARTICOL SCRIS SI PUBLICAT DE: TESY ROMANIA
 

Gama AquaThermica Compact include modele cu capacități între 100 și 150 de litri cu schimbător de căldură integrat, care pot fi conectate la surse alternative de energie, cum ar fi panourile fotovoltaice. Boilerele cu pompă de căldură AquaThermica Compact sunt clasificate energetic A+ pe baza ERP-ului actual și asigură o economie la energie de până la 75%.

Boilerele cu pompă de căldură au o arie largă de funcționare – cu temperaturi ale aerului exterior cuprinse între -5°C și +43°C - și utilizează doar unitatea cu pompă de căldură pentru a produce ACM (apă caldă menajeră). Pentru a funcționa în afara acestui interval, AquaThermica Compact are un element de încălzire auxiliar de 1,5 kW.

Avantajele boilerului cu pompă de căldură AquaThermica Compact pentru obținerea de ACM

 

 

Boilerele cu pompă de căldură aer-apă precum AquaThermica Compact reprezintă una dintre cele mai eficiente alternative pentru producția de apă caldă menajeră.

Acestea sunt cele mai importante avantaje ale boilerele cu pompă de căldură TESY:

1. Pot îndeplini 100% din necesarul de ACM al locuinței, indiferent de anotimp și de condițiile meteo. Schimbătorul de căldură integrat permite conectarea aparatului la un panou fotovoltaic.

2. Instalarea suspendată a unui boiler cu pompă de căldură este relativ simplă. Acest model special cu dimensiuni compacte ocupă mai puțin spațiu decât alte sisteme similare și poate fi instalat în interiorul locuinței și în încăperi adiacente (garaje, subsoluri, etc.).

3. Boilerele cu pompă de căldură aer – apă pot fi conectate la instalațiile existente și utilizate în casele noi și pentru cele renovate.

4. Produsele din această gamă au un grad ridicat de eficiență: pentru fiecare kW consumat, pot genera până la 4 kW de apă caldă. Un boiler cu pompă de căldură AquaThermica Compact va folosi cu până la 75% mai puțină energie comparativ cu un boiler electric convențional cu același volum.

5. Modelele AquaThermica Compact ridică ștacheta în industria HVAC, atingând cel mai înalt coeficient de performanță din Europa – 2,8 (A/W – 7oC/55 conform EN16147).

 

Principalele caracteristici ale boilerului cu pompă de căldura AquaThermica Compact sunt:

• Grosimea termoizolației: PU rigid 50 mm

• Funcționare silențioasă: 50 db

• Conectare la panouri fotovoltaice pentru utilizarea energiei regenerabile

• Modulare ERV - valva electronică pentru ciclu frigorific precis și echilibrat

• Ciclu automat anti-Legionella pentru o durată lungă de viață a produsului

• Sistem de autodiagnosticare

• Panou tactil și afișaj LED ușor de utilizat

• 2 ani garanție pentru pompa de căldură și 5 ani pentru rezervor

Considerăm că produsele pentru încălzirea spațiilor de locuit trebuie să fie bazate pe tehnologii inovatoare, să aibă un design modern pentru a fi ușor de integrat și, mai presus de toate, să aibă o clasă energetică ridicată pentru a economisi energie. Mai mult decât atât, trebuie să se încadreze în categoria energiei regenerabile pentru a fi durabile, să aibă un consum minim de energie care să nu pună presiune pe facturile clienților noștri și să aibă un bun randament al investiției. Prin urmare, investiția într-un boiler cu pompă de căldură este recuperată într-un timp scurt.

Instalarea boilerului electric AquaThermica Compact cu pompă de căldură

În primul rând, boilerul trebuie ținut întotdeauna de secțiunea rezervorului și niciodată de partea pompei de căldură. Dacă unitatea este amplasată orizontal, afișajul LCD trebuie să fie cu fața în sus. Este esențial să rețineți cât timp trebuie să fie în repaos după ce este așezat înapoi în poziție verticală, pentru a vă asigura că agentul frigorific este stabil.

În etapa de asamblare, alegerea locației potrivite este la fel de importantă ca și instalarea corectă a pompei de căldură. Spațiul în care va fi instalat boilerul trebuie sa fie suficient de larg pentru a asigura distanța și alinierea pompei de căldură cu racordurile. De asemenea, trebuie să aibă o conductă de scurgere, alimentare cu apă și electricitate.

După instalarea pompei de căldură se realizează conexiunile la alimentarea cu energie electrică. Pentru un plus de siguranță, este recomandat să consultați instrucțiunile din ghidul care însoțește produsul și chiar să vizionați videoclipul de instalare din contul de YouTube al TESY. Acestea includ, de asemenea, informații utile despre configurarea și efectuarea ultimelor verificări astfel încât boilerul electric cu pompă de căldură să funcționeze în parametri optimi.

 

 

 

  La modele

Aboneaza-te la newsletter

Te rugam sa ne spui numele tau
Te rugam sa ne lasi adresa de email